2010. március 28., vasárnap

Kenyér recept

1 adag:
750 gr liszt
1 ek szárított élesztő
1 ek só
400 ml melegvíz
200 ml tej
1 ek méz

A lisztet, élesztőt, sót egy nagy tálba szórtam, kézzel elkevertem, közepébe beleöntöttem a tejet, vizet és mézet. Cca. 1 perc alatt bucivá formáltam, liszttel alaposan meghintve, letakarva 1,5 órát jó meleg helyen kelesztettem.
1,5 óra után a tésztát lisztezett deszkára borítottam, áthajtogattam, hajtással lefelé fél órát pihentettem.
A sütőt 250 fokra előmelegítettem.
Sütés: 20 perc fedővel, majd 25 perc fedő nélkül (jénai tálban vagy vaslábasban)
A jénai alját, oldalát és tetejét meg kell kenni olajjal.

Jó étvágyat!

Köszönet a receptért Nannenak.

2 megjegyzés: